Cozonac tigrat cu Finetti si stafide

Postat de ionela2682 in Dulciuri
11 Iun 2011 | 9585 vizualizari
Cozonac tigrat cu Finetti si stafide

Vazusem la Lia un cozonac tare frumos impletit...mi-a ramas gandul la el asa ca l-am executat -impletitura Liei cu aluatul meu...! Mersi mult Lia..a iesit un cozonac de-ti lua ochii ,asa frumos era!

Ingrediente

  • aluat pentru 3 cozonaci
  • 1/2 l lpte
  • 2cani zahar
  • 6 galbenusuri
  • coaja si suc de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 cub de drojdie
  • sare
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde ( +/- 1 kg)
  • -cacao pentru unul dintre aluaturi
  • Umplutura
  • Finetti
  • stafide

Mod de preparare

-framantam 2 aluaturi in acelasi mod ,iar in unul dintre ele vom adauga cacao pe care o dizolvam in lapte

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele

-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul)

-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini

-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul

-pentru ca mie mi-au iesit 2 cozonaci mai mari si 1 mai mic am impartit fiecare aluatul in 3 bucati( 2 mari si 1 mic) acestea la randul lor in  care 2 bucati egale

-fiecare bucatea se va intinde pe masa unsa cu ulei in foi subtiri,am suprapus alb/maro si maro/alb unse  si lipite intre ele cu Finetti,am presarat stafide si rulat in sul strans

-cele 2 suluri se vor rasuci ,se  pun in tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus amestecat cu 2-3 lg lapte presaram susan si lasam la crescut

(-daca nu ati inteles urmariti foto!)

-se coc la foc mic pentru inceput si mai mare spre final pentru a se rumeni frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac tigrat cu Finetti si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort 26

Postat de CameliaComan

Tort 26

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe de toamna

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu fructe de toamna

Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2011, 19:05
tare frumos
la 11.06.2011, 19:30
delicios si pufos!...si e tare crescut...
la 11.06.2011, 21:19
la 11.06.2011, 21:20
trebuie incercat. tie ti-a iesit super .
la 11.06.2011, 21:40
Bai...neaparat tre sa fac si eu un cozonac!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking