Curcan la cuptor cu garnitura de orez

Postat de adriana_bobu in Curcan
2 Ian 2011 | 10125 vizualizari
Curcan la cuptor cu garnitura de orez

Delicios.......

Ingrediente

  • un curcan de cca 4Kg
  • 300 g orez
  • o ceapa
  • o punga cu amestec de legume(morcov, mazare, ardei,porumb)
  • 2 linguri vegeta
  • 100 g unt
  • sare, piper, rozmarin, cimbru, sos de soia
  • 250 ml vin alb
  • o lingura miere albine
  • zeama supa 

Mod de preparare

Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am asezat intr-o tava in care fac deobicei friptura....si l-am uns cu toate mirodeniile : sos de soia, sare, piper, rozmarin, cimbru si cu mierea dizolvata in putina zeama de la carne.L-am pus in tava cu cca 250 ml  supa, l-am mai uns cu putin unt  si l-am dat la cuptor. Din cand in cand (cam la 20 min il mai scoteam din cuptor pentru a-l intoarce pe ambele parti si a-l "insiropa" cu sosul din tava iar dupa aproximativ 2 ore l-am stropit cu vinul alb ....iar sotul meu a adaugat (asa pentru decor) doua mere carora le-a scos cotorul si le-a umplut cu stafide. A fost o idee foarte buna , s-au combinat foarte bine cu curcanul....

Intr-o tigaie am pus unt si am tras ceapa tocata marunt. Apoi am adaugat amestecul de legume, si dupa ce s-au imprietenit toate componentele am adaugat orezul bine spalat, untul, vegeta si cca 500 ml supa. Dupa ce a scazut bine orezul, l-am acoperit si l-am dat deoparte de pe foc. 

Dupa ce curcanul a fost gat ...adica s-a rumenit, l-am pus pe un platou cu garnitura de orez. A iesit o grozavie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Snitel de curcan cu iaurt si tarhon

Postat de mihaelar63

Snitel de curcan cu iaurt si tarhon

Carnea de curcan se portioneaza taind felii perpendicular pe fibra . Se bat usor feliile cu batatorul de snitele intre doua folii alimentare [ sa nu se rupa , astfel se intind bine ] . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 21:49
hmmmmmm
la 02.01.2011, 22:17
bun bun,
la 02.01.2011, 22:40
Ce reteta deosebita...si ce grozav arata Adriana!
la 02.01.2011, 22:43
a iesit foarte buna si frageda.....a contat faptul ca am fiert cca 1/2 ora curcanul inainte de a-l baga in cuptor...poftiti...dar repede ca se cam termina....
la 02.01.2011, 22:53
Fara cuvinte,arata extraordinar de bine suuuuper

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking