Drob de miel din Bihor

Postat de Sidy in Oaie
30 Aug 2010 | 13507 vizualizari
Drob de miel din Bihor

Stiu ca in fiecare zona a tarii drobul se face altfel...De aceea m-am hotarat sa va scriu cum se face la noi in Bihor, reteta de drob de miel pentru Pasti. Va astept sa scrieti si voi cum se face drobul in zona voastra...

Ingrediente

  • Maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • o felie de paine
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • ceapa verde
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei( boia)

Mod de preparare

Reteta de drob de miel preparata de Pasti in zona Bihorului ...

Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt iar felia de paine se pune la inmuiat in putin lapte.
Ceapa o punem la calit in putin ulei. Adaugam plamanul prima data, ca sa iasa aerul din el apoi celelalte organe taiate mai putin ficatul.Adaugam sare piper si pasta de ardei si lasam sa se caleasca toate. Daca este nevoie se poate adauga 1/2 canita cu apa.
Dupa ce sunt gata preparate le lasam putin sa se raceasca , apoi le dam prin masina de tocat carne, impreuna cu ficatul crud, felia de paine stoarsa bine, patrunjelul si mararul verde si usturoiul.
Le amestecam bine pe toate cu doua oua crude. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o forma rotunda sau de chec se pune praporul de la miel( pe care l-am tinut pina acum in apa rece) pe peretii laterali ,adaugam 1/2 din compozitie, punem ouale fierte si decojite apoi cealalta 1/2 de compozitie . Partile ramase ale praporului le punem peste compozitia drobului si dam la cuptor pina se face o crusta deasupra.
Lasam sa se raceasca si apoi putem felia drobul care se poate servi cald sau rece ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel din Bihor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coastă de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Coastă de miel la cuptor  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat,...

Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel in crusta de sare

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2010, 08:47
Tot asa se face si la Buzau. Noi insa nu mancam miel si facem din maruntaie de pasare Cred ca am sa postez si eu reteta ca o am pe blog.
la 30.08.2010, 08:53
ce-mi place..............
la 30.08.2010, 08:59
fff mult imi place drobul
la 30.08.2010, 09:16
Si mie-mi place mult drobul
la 30.08.2010, 14:52
am ajuns si eu ,sper ca nu au papat tot fetele

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking