Ecler cu doua creme

Postat de Julie in Prajituri
19 Mai 2010 | 9745 vizualizari
Ecler cu doua creme

Reteta inspirata din revista " Click- Pofta buna"

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

  • 150 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua

CREMA:

  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao

DECOR:

  • ciocolata

 

Mod de preparare

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.
Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.

CREMA:
Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu  pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam  zeama de lamaie dupa gust. 
Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.

Taiem eclerele pe orizontala, le umplem  mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,
apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram
cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu ciocolata, cafea si alune

Postat de timea

Negresa cu ciocolata, cafea si alune

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si nuca

Postat de Sim0naWorld

Prajitura cu mere si nuca

Untul moale l-am frecat cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, praful de sare, branza de vaci, faina cernuta si amestecata cu praful de copt , praful de budinca si smantana lichida.. Merele le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2010, 08:47
ce bine arata
la 19.05.2010, 08:54
Waw, vin cu furculitele dupa vreo doua....
la 19.05.2010, 09:27
tare bine arata
la 19.05.2010, 10:03
yummy
la 19.05.2010, 10:10
Ce-mi plac eclerele. Dar cum spunea o prietena draga mie: "cam multa munca pentru 2 minute de placere" Se termina cat ai clipi.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking