Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 g faina
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
- un praf de sare
- 4 oua
CREMA:
- 300 ml lapte
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 3 oua
- 2 linguri faina
- zeama de lamaie
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 3 linguri cacao
DECOR:
Mod de preparare
Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.
Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.
CREMA:
Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam zeama de lamaie dupa gust.
Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.
Taiem eclerele pe orizontala, le umplem mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,
apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram
cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|