Enchilladas cu pui la gratar

Postat de Brindusa in Pui
23 Iun 2010 | 4665 vizualizari
Enchilladas cu pui la gratar

Aceasta mancare este foarte iubita in Mexic si in USA.

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 12 tortillas
  • 250 g mozzarella, taiata cubulete mici
  • sos rosu (reteta e mai jos)
  • cateva seminte crude de dovleac, prajite uscat
  • Sosul rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ardei gras, taiat cubulete
  • 1/2 lingurita chlli pudra
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra
  • 2 conserve de rosii taiate
  • 300 ml supa clara de pui
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingura oregano tocat
  • sare dupa gust
  • ardei iute

Mod de preparare

Tortillas se fac ca aici

Pieptul de pui se da cu sare si piper si se pune putin pe gratar, ca sa fie 3/4 facut. Se taie apoi fasii.

Pentru sos, incalzeste uleiul si caleste putin ceapa. Adauga usturoiul, chilli, chimen, scortisoara, oregano caleste putin. Adauga ardeiul si caleste putin. Pune rosiile si supa si fierbe 2 clocote. Adauga untul de arahide, potriveste de sare si fierbe la foc foarte mic 10 minute.  Daca se ingroasa prea mult mai aduga apa (sau supa de pui).

In timp ce se face sosul, incalzeste cuptorul la 185 C. Cand acesta e gata, pune intr-o tava mare 4 tortillas. Deasupra pune 1/3 din pui, apoi 1/3 din sos si 1/3 din branza.

Continua cu inca 2 straturi la fel.

Pune la cuptor 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilladas cu pui la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui pane

Postat de deyutzky

Pulpe de pui pane

Pulpele le spalam si le punem la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba 15-20 minute, astfel incat sa nu se despinde pielea de pe os.  Dupa ce le-am fiert le potrivim de sare si...

Citeste continuarea

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Postat de timea

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Calim ceapa si ardeiul in 2-3 linguri de ulei apoi adaugam carnea taiata cubulete si calim cateva minute si bucatile de pui. Turnam vinul si apa, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2010, 14:51
vreau si eu!!!mai ales ca cred ca este picanta si eu moor dupa mancarea picanta!
la 23.06.2010, 14:55
la 23.06.2010, 14:57
Sosul cred ca este foarte bun
la 23.06.2010, 15:10
super bun si tare frumos aranjat!
la 23.06.2010, 15:48

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking