Fasii de pui in foietaj cu sos alb

Postat de rocsi_1612 in Pui
26 Iul 2012 | 3814 vizualizari
Fasii de pui in foietaj cu sos alb

Ingrediente

  • 1/2 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos:
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita unt
  • 2 1/2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete.

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Il taiem fasii pe lung, nu foarte groase. Intr-un bol amestecam sare,piper, boia dulce si patrunjel uscat. Le invartim bine, apoi tavalim fasiile de pui prin acest amestec. Presaram niste faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si cu un sucitor il mai intindem putin, apoi il taiem fasii de circa 2 cm. Luam cate o fasie de aluat si infasuram in jurul bucatelelor de pui, dar nu le acoperim de tot cu aluat (ca in poza). Ungem o tava cu putina margarina si punem hartie de copt. Asezam fasiile de pui imbracate lasand putin spatiu intre ele.

Dam tava in cuptorul incins pana aluatul este rumenit iar puiul este patruns ( cam 40-45 de minute). Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se racoreasca.

Sosul:

Intr-un castron punem faina si o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte. Punem restul de lapte la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, punem amestecul de faina, dar il trecem printr-o strecuratoare. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si il lasam sa fiarba cam 3 minute, cat sa aiba consistenta unei smantani. Luam de pe foc, condimentam cu sare si piper, apoi punem untul si invartim bine . Lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si incorporam cu o lingura de lemn mascarponele. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt, apoi il adaugam in sos.

Servim fasiile de pui impreuna cu acest sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasii de pui in foietaj cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de pui cu ardei copti

Postat de Zamfira

Tocanita de pui cu ardei copti

Spalam portionam carnea de pui. Intr-un vas calim bucatile de carne in putin ulei, adaugam ceapa rosie tocata marunt, adaugam boia dulce si putina apa. Calim totul cateva minute. Adaugam rosiile...

Citeste continuarea

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Postat de Ksenya

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.  Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2012, 21:32
ce bine arata!
la 26.07.2012, 21:32
Iau repede o spirala .Mmmmmmmmm foarte buna!
la 26.07.2012, 21:35
mda, buni, in loc sa lasi fetei, repede iei, de parca nu ai putea sa faci
ce oameni ma.....
la 26.07.2012, 21:37
mai, mai nu mai are omul loc de tine.....
la 26.07.2012, 21:39

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking