File de macrou cu sos asiatic

Postat de Oana in Peste
17 Feb 2013 | 7340 vizualizari
File de macrou cu sos asiatic

Ingrediente

  • 2 pesti macrou maricei
  • 1 catel de usturoi
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • sare
  • orez pentru garnitura
  • Sos:
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • un catel de usturoi ras
  • o lingurita ghimbir ras
  • un fir de ceapa verde tocat fin
  • o lingurita de miere
  • o lingura marar tocat
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingurita chilli

Mod de preparare

Pestele se curata, se scoate cu atentia sira cu oase, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se amesteca ustoriul ras cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si se freaca cu acest amestec fileurile de peste. Se unge grilul cu ulei (eu am folosit tigaia de ceramica) si se frige pestele pe ambele parti. 

Se prepara sosul amestecand ingredientele intr-un bol.

Se serveste pestele la gratar cu orez fiert si cu muuult sos deasupra.

Reteta by Jamie Oliver.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de macrou cu sos asiatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de autodiag

Peste prajit cu sos de smantana

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...

Citeste continuarea

Saramura de stiuca

Postat de comanligia

Saramura de stiuca

Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit. Intr-o cratita se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 19:48
super combinatie!
la 17.02.2013, 19:48
buuun
la 17.02.2013, 19:56
tare bine arata!
la 17.02.2013, 20:07
ce idee grozava, merita incercat!
la 17.02.2013, 20:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking