File de macrou cu sos asiatic

Postat de Oana in Peste
17 Feb 2013 | 7349 vizualizari
File de macrou cu sos asiatic

Ingrediente

  • 2 pesti macrou maricei
  • 1 catel de usturoi
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • sare
  • orez pentru garnitura
  • Sos:
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • un catel de usturoi ras
  • o lingurita ghimbir ras
  • un fir de ceapa verde tocat fin
  • o lingurita de miere
  • o lingura marar tocat
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingurita chilli

Mod de preparare

Pestele se curata, se scoate cu atentia sira cu oase, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se amesteca ustoriul ras cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si se freaca cu acest amestec fileurile de peste. Se unge grilul cu ulei (eu am folosit tigaia de ceramica) si se frige pestele pe ambele parti. 

Se prepara sosul amestecand ingredientele intr-un bol.

Se serveste pestele la gratar cu orez fiert si cu muuult sos deasupra.

Reteta by Jamie Oliver.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de macrou cu sos asiatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou cu lamaie

Postat de caroline

Macrou cu lamaie

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...

Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de sufletista

Ciorba de peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 19:48
super combinatie!
la 17.02.2013, 19:48
buuun
la 17.02.2013, 19:56
tare bine arata!
la 17.02.2013, 20:07
ce idee grozava, merita incercat!
la 17.02.2013, 20:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking