Ingrediente
- 300 grame faina de secara in amestec cu faina de grau;
- 1 lingurita sare albastra persana;
- 7 grame drojdie uscata (un plic);
- 40 ml apa calduta;
- 4-5 linguri ulei de masline + una pentru uns;
- frunze de lime uscate;
- lemongrass uscat.
Mod de preparare
1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa.
2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale.
3. Se lasa la dospit in bol pentru 2 ore intr-un loc ferit de umezeala si curent, acoperit cu un servet de bucatarie.
4. Dupa 2 ore, se framanta putin si se incepe formarea painicii. Aluatul se poate imparti in 3-4 si se intinde cu mana sa se aplatizeze usor. Cu o parte a aluatului am incercat sa imit o frunza si cu alta o floare, prin crestarea aluatului cu un cutit lat, apoi se desface cu mana crestaturile facute si se intinde aluatul ca sa se mentina taietura.
5. Painicile astfel formate, se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit pentru inca minim 30 de minute.
6. Alautul se unge bine deasupra cu ulei de masline si se presara cu ierburi.
7. Cuptorul se preincalzeste la 230 de grade. Sub raftul pe care veti aseza tava cu painicile, introduceti o tava cu apa si lasati in cuptor sa se incalzeasca ca sa creeze aburi.
8. Lasati la copt pentru 12-15 minute.
9. Se serveste cu o salata de rosii de gradina, presarata cu ulei de masline si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ierburi, din faina de secara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|