Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

Postat de mihaelar63 in Porc
20 Noi 2011 | 20835 vizualizari
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

Aceasta friptura nu lipseste niciodata din casa noastra in seara sfantului Craciun. Daca nu miroase a carnati si nu primesti colindatori nici nu simti sarbatoarea . Asa am invatat de la mama si bunica si asa fac si eu . Paradoxal pe cat e de simplu de preparat , pe atat de gustoasa este !!! Nu e interzis sa o prepari de cate ori ti-e pofta !!!

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc[ eu am avut cotlet ]
  • 1 Kg carnat afumat de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .

Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .

Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.

 Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit , verificand din cand in cand sa nu se arda si adaugand putina apa daca e necesar.

Am servit cu cartofi taranesti dar merge bine si cu pireu de cartofi.

Nu uitati de muraturile preferate !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada de carne cu sunca si felii de branza Delaco

Postat de mirela0911

Rulada de carne cu sunca si felii de branza Delaco

Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu...

Citeste continuarea

Tocanita de legume cu carne de porc

Postat de Patricia_Iordache_79

Tocanita de legume cu carne de porc

Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.  Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 04:50
foarte imbietori cirnatii....
la 20.11.2011, 07:44
abia astept sa vina Craciunul
la 20.11.2011, 07:44
la 20.11.2011, 08:47
la 20.11.2011, 09:03
Ooooooo de ja parca-i simt mirosul imbietor
si noi o facem intotdeauna de Craciun si nu numai ....mai ales daca nu-i "interzis" si cu alte ocazii

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking