Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

Postat de mihaelar63 in Porc
20 Noi 2011 | 20867 vizualizari
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

Aceasta friptura nu lipseste niciodata din casa noastra in seara sfantului Craciun. Daca nu miroase a carnati si nu primesti colindatori nici nu simti sarbatoarea . Asa am invatat de la mama si bunica si asa fac si eu . Paradoxal pe cat e de simplu de preparat , pe atat de gustoasa este !!! Nu e interzis sa o prepari de cate ori ti-e pofta !!!

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc[ eu am avut cotlet ]
  • 1 Kg carnat afumat de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .

Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .

Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.

 Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit , verificand din cand in cand sa nu se arda si adaugand putina apa daca e necesar.

Am servit cu cartofi taranesti dar merge bine si cu pireu de cartofi.

Nu uitati de muraturile preferate !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele umplute cu mozzarella

Postat de sufletista

Chiftele umplute cu mozzarella

Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale...

Citeste continuarea

Pulpa de purcelus la tava

Postat de Constelatialeu

Pulpa de purcelus la tava

Luam pulpita de purcelus o frecam cu sare, adica-i facem masaj bine,apoi facem crestaturi din loc in loc, crestaturi in care bagam cateii de usturoi, apoi stropim cu putin ulei de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 04:50
foarte imbietori cirnatii....
la 20.11.2011, 07:44
abia astept sa vina Craciunul
la 20.11.2011, 07:44
la 20.11.2011, 08:47
la 20.11.2011, 09:03
Ooooooo de ja parca-i simt mirosul imbietor
si noi o facem intotdeauna de Craciun si nu numai ....mai ales daca nu-i "interzis" si cu alte ocazii

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking