Friptura cu sos de cirese si piure cu telina

Postat de alldaycooking in Mancaruri cu carne
11 Feb 2012 | 4465 vizualizari
Friptura cu sos de cirese si piure cu telina

Ingrediente

Friptura:

  • 400 gr ceafa de porc cu os
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri de ulei extravirgin
  • 1 lingurita condimente
  • 5 arome
  • sare

Sos:

  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 1 cescuta sampanie

Piure:

  • 5 cartofi
  • 1 bucatica de telina
  • un cubulet de unt
  • sare

Mod de preparare

Sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie l-am amestecat cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita condimente 5 arome. Ceafa de porc feliata am acoperit-o cu amestecul de condimente si am lasat la rece aproximativ 3 ore. Dupa 3 ore am asezat bucatile de carne intr-o tava si le-am introdus in cuptorul setat la 200 grade Celsius. Am lasat carnea sa se rumeneasca. Eu am folosit dulceat de cirese facuta de mine cu fructoza si putina scortisoara. Intr-o forma ceramica micuta am amestecat dulceata si sampania si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Pana cand s-a rumenit carnea, sosul a scazut suficient. Pentru piure am fiert cartofii si telina in apa cu sare. Cand au fost fierte legumele, am scurs apa apropae in intregime, am adaugat putin unt si am pasat pana cand am obtinut un piure consistent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu sos de cirese si piure cu telina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de telina cu pui

Postat de gicuta69

Tocanita de telina cu pui

Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica...

Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de licurici_lra

Ciulama cu pipote si inimi

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 08:07
mmm ce bunatate ai facut
la 12.02.2012, 08:11
Multumesc Elena!
la 12.02.2012, 08:40
foarte bun
la 12.02.2012, 08:47
vreau si eu...foarte buna
la 12.02.2012, 09:39

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking