PREPARARE BRANZA PANE
Felia de branza, care nu trebuie sa fie mai groasa de 1.5 cm ca sa se inmoaie (incercati si cu 1 cm poate se topeste mai mult la interior, nu stiu inca daca nu se deformeaza fiind mai subtire). Branza pe care am folosit-o este moderat de sarata.Fiind cam proaspata am pus-o la scurs pe prosop de hartie pliat in 4. Batem oul ca pentru omleta si ii adaugam laptele. Branza o dam prin faina, apoi prin ou batut cu lapte, apoi prin pesmet. Si repetam inca o data doar ca o dam numai prin ou+lapte si apoi prin pesmet. O scuturam usor, ca sa cada surplusul de pesmet si pentru ca invelisul sa fie uniform. O punem intr-o baie de ulei incins, la 180 de grade, si o rumenim pe o parte si alta supraveghind-o ca sa nu o ardem. Focul sa fie mic pentru ca se rumeneste foarte repede si n-apuca branza sa se inmoaie.
PREPRAREA DRESSING-ului pt. SALATA
Se freaca un pic mustarul cu uleiul, se adauga otetul , sucul de portocala si lamaie si restul de ingrediente.
PREPARARE SALATA
Salata o taiem fasiute fine, ceapa si ardeiul gras taiate julienne si rucola o punem intreaga. Le amestecam intr-un bol. Amestecam bine si cu dressingul preparat.
PREPARARE VINEGRETA
Eu am deja "de-a gata" sos pentru salate dulce-acrisor din rodie dar m-am documentat pentru voi cum s-ar putea prepara vinegreta. Asta ar fi o varianta: Topim 30 g unt. Se adauga vinul si fructele. Cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul, se da la foc mic-mediu si le lasam sa clocoteasca pana ajunge la consistenta siropului de dulceata.
MONTAJUL
In cazul in care folosim sos de rodie, se incepe cu acesta desenand pe farfurie niste onduleuri. Lucram repede caci se latesc dungile astea (se vede diferenta fata de prima poza). Cu mana punem o gramada cat mai inalta si rotunda pe centrul farfuriei. Presaram apoi peste gramajoara de salata nuci caramelizate tocate fin (presupunand ca le avem ramase de pe la prajituri).
Daca in loc de sos de rodie folosim vinegreta din fructe, punem din loc in loc in cerc in jurul salatei vinegreta de fructe de padure. La final, peste salata se pune felia de branza pane.
Savurati cu placere!