Ingrediente
- gogosari: 8 kg
- conopida: 1
- morcov: 3
- miere: 2 kg
- otet: 1300 ml (1 litru si 330ml)
- condimente diverse: foi de dafin, mustar, piper, 1lg de sare, ienibahar
Mod de preparare
Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Apoi se pune acest amestec peste gogosari si se amesteca de cateva ori (ca fiecare gogosar sa fi trecut prin acest amestec macar o data, desi o sa vi se para putin la cantitate, nu e). Eu am impartit cantitatea de gogosari in 3, la fel si lichidul.
Din 3 in 3 ore ... sau mai rar, depinde de timpul fiecaruia, se tot amesteca gogosarii, ca si cei de deasupra sa ajunga sa stea in lichid si tot asa. Dupa o zi si o noapte, veti vedea ca gogosari s-au inmuiat si au lasat foarte multa zeama. Se pregatesc borcanele si se aseaza frumos in acestea urmand ca dupa sa se toarne peste ei lichidul in care s-au macerat. Eu prima data am zis ca nu imi va ajunge tot lichidul, observand spre final ca am mai si aruncat in el pt ca era deja f mult..asa ca nu va ingrijorati. Se pun capace (eu am pus la 2 si ceolofan cu elastic ca nu aveam capace pe gura borcanelor) si se pastreaza pentru la iarna (ideal ar fi intr-o pivnita, sau in balcon ca e mai rece).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati in miere si otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|