Gogosari murati in miere si otet

Postat de cristinne in Muraturi
9 Oct 2011 | 26169 vizualizari
Gogosari murati in miere si otet

Imi plac cel mai mult dintre toate muraturile: gogosarii ... apoi conopida si restul muraturilor;)). Insa anul trecut am facut pentru prima data goosari in miere ... au iesit de am zis ca nu e adevarat! Au iesit fantastic. Fara fierbere, fara bain-marin, fara nimic decat miere si otet! Adica in loc de zahar am folosit numai miere. Sunt mult mai sanatosi! Erau fff bine conservati, au tinut toata iarna, tari si dulci:) Anul asta am facut din nou si am zis sa scriu si aici reteta.

Ingrediente

  • gogosari: 8 kg
  • conopida: 1
  • morcov: 3
  • miere: 2 kg
  • otet: 1300 ml (1 litru si 330ml)
  • condimente diverse: foi de dafin, mustar, piper, 1lg de sare, ienibahar

Mod de preparare

Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Apoi se pune acest amestec peste gogosari si se amesteca de cateva ori (ca fiecare gogosar sa fi trecut prin acest amestec macar o data, desi o sa vi se para putin la cantitate, nu e). Eu am impartit cantitatea de gogosari in 3, la fel si lichidul.

Din 3 in 3 ore ... sau mai rar, depinde de timpul fiecaruia, se tot amesteca gogosarii, ca si cei de deasupra sa ajunga sa stea in lichid si tot asa. Dupa o zi si o noapte, veti vedea ca gogosari s-au inmuiat si au lasat foarte multa zeama. Se pregatesc borcanele si se aseaza frumos in acestea urmand ca dupa sa se toarne peste ei lichidul in care s-au macerat. Eu prima data am zis ca nu imi va ajunge tot lichidul, observand spre final ca am mai si aruncat in el pt ca era deja f mult..asa ca nu va ingrijorati. Se pun capace (eu am pus la 2 si ceolofan cu elastic ca nu aveam capace pe gura borcanelor) si se pastreaza pentru la iarna (ideal ar fi intr-o pivnita, sau in balcon ca e mai rece).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati in miere si otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogoșari întregi murați

Postat de CulinaryRainbow

Gogoșari întregi murați

    Am pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am...

Citeste continuarea

Gogosari feliati in otet

Postat de RODIMUR

Gogosari feliati in otet

Se aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2011, 15:13
stiu reteta, e super buna se vede ca-ti plac dupa cantitati
la 09.10.2011, 15:42
buni
la 09.10.2011, 20:53
cu miere..interesant
la 10.10.2011, 08:22
excelenti
la 10.10.2011, 10:56

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking