Gogosele de dovleac cu scortisoara

Postat de cristeena20 in Prajituri
12 Mar 2013 | 7966 vizualizari
Gogosele de dovleac cu scortisoara

Este o reteta traditionale aici in Portugalia mai ales de Craciun sis e servesc alaturi de cafea. Dovleacul dulce este foarte apreciat aici, folosindu-se la mancaruri cat si la dulciuri.

Ingrediente

  • 500 gr dovleac dulce(Bostan)
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • zahar, scortisoara
  • ulei

Mod de preparare

Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte  bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit.

Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa devina un alua potrivit sa luam cu linguta gogoselele sa le  prajim).Adaugam si un ou. Amestecam bine compozitia si le prajim in ulei incins. Se iau cu lingura gogosele .

Cand s-au prajit (ca si gogosii)se dau prin zahar amestecat cu scortisoara.

Sunt foarte bune alaturi de cafea!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de dovleac cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete spritate cu nuci

Postat de rocsi_1612

Cornulete spritate cu nuci

Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam....

Citeste continuarea

Clatite cu branza "Ceva fin" si piersici

Postat de Bucataras

Clatite cu branza "Ceva fin" si piersici

Ouale se pun intr-un bol impreuna cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul, cate putin, pana se omogenizeaza compozitia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2013, 13:07
super arata
la 12.03.2013, 13:07
Parca ma tenteaza
la 12.03.2013, 13:10
ce bine arata!
la 12.03.2013, 13:21
Poti sa incerci , Ina !
la 12.03.2013, 13:26

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking