Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
10 Iul 2012 | 31193 vizualizari
Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

O mancare extrem de gustoasa, care necesita un timp de preparare mai indelungat atunci cand vrei sa scapi de eventuala ( sta desigur in functie de fiecare organism in parte) balonare nedorita. Si bunicile noastre procedau in acelasi mod, lasand la inmuiat cat mai mult timp fasolea, apoi fierband-o cu mirodenii, condimente, pentru a usura digestia, preparand astfel cea mai delicioasa reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

  • 500 gr fasole rosie boabe
  • 2 linguri ulei de masline( sau ce ulei doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 1lingurita rasa de chimion
  • 10 linguri pasta de rosii( de preferat facuta in casa)
  • piper
  • o rosie mare
  • 1 foaie de dafin mare
  • sare desigur dupa gust
  • alte condimente dupa gustul personal

Mod de preparare

Preparare Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori.

Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam  apa de cinci ori si de fiecare data  clatim fasolea. Nu va speriati ca nu-si va mai pastra gustul( multa lume are tendinta sa faca asta), acesta va ramane intact iar digestia va fi una facila.

Aproape de sfarsitul fierberii, pregatim sosul de legume pentru fasole.

Eu am fiert fasolea in Zepter iar timpul de fierbere s-a mai scurtat. 

Sosul de legume l-am pregatit in felul urmator:

Am pus intr-o craticioara, uleiul de masline si doua trei linguri apa si apoi am adaugat pe rand, ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, telina rasa apoi o jumatate  de morcov ras si cealata jumatate taiat rondele. Am adaugat rosia data pe razatoare, pasta de rosii si sare dupa gust. Am lasat la foc mic zece minute( eu am pus tot la Zepter).

In ultima apa in care fierbe fasolea, adaugam maghiranul, chimionul, foaia de dafin si boiaua. Cand fasolea este fiarta cam 90 %( deci aproape fiarta), adaugam si sosul apoi potrivim gustul final adaugand sare si piper( gustam pana ne place ), sau alte condimente dupa gustul personal( eventual daca dorim o nota mai acrisoara inca putina pasta de rosii, daca dorim sa fie dulce acrisoara putem pune si o lingura de zahar( brun sau melasa).

Este o mancare simpla, dar cu un gust deosebit de bun!

Iahnie de fasole cu kaizer am facut eu ieri si-a iesit delicioasa! Varianta asta de Iahnie de fasole imi place tare mult cum arata!

Cand fierbeti mai multa fasole, poate faceti si o Salata de fasole boabe cu naut si masline

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...

Citeste continuarea

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

Postat de Bucataras

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile. Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.  Taie dovleceii in doua bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2012, 18:12
vin la masa
la 10.07.2012, 18:13
super buna!
la 10.07.2012, 18:25
fasole buna buna
la 10.07.2012, 18:28
Buna, buna!
la 10.07.2012, 18:37
Multumesc tuturor...ai zice ca nu e mare lucru...o fasole acolo...dar e tare gustoasa

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking