Iepure umplut, servit cu sos

Postat de lia in Mancaruri cu carne
8 Apr 2010 | 21568 vizualizari
Iepure umplut, servit cu sos

O friptura pe care am pregatit-o de Pasti , ca alternativa la miel , (sotul meu este singurul din familie caruia ,nu-i place carnea de miel). Sosul obtinut este delicios pentru orice fel de friptura,pasare,porc sau vanat.

Ingrediente

  • Un iepure
  • inima
  • ficatul
  • rinichii
  • plamanii
  • 1 limba de porc
  • 1 inima de porc
  • 1 ceapa mare
  • 300g ciuperci
  • 1 ardei kapia
  • verdeata ( marar si patrunjel)
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 felie de paine
  • amestec condim. ptr. friptura
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 200g vin alb
  • Pentru sos
  • 1 lingura sos de hrean cu smantana
  • 1legatura marar verde maruntit
  • ½ lamaie (zeama)

Mod de preparare

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc.  Felia de paine o inmuiem  in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu  painea si 2 catei de usturoi.  Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.

Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui  adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.

Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam  cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30’. 

Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10’, pentru a se rumeni frumos.

Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-am cusut si-l taiem in felii.

 Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut, servit cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

Postat de gurita_ta2005

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste...

Citeste continuarea

Friptura de iepure cu masline

Postat de Bunica

Friptura de iepure cu masline

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2010, 19:42
arata foarte apetisant!
la 08.04.2010, 21:09
daaa arata senzational
la 08.04.2010, 23:22
Eu nu mananc iepure, dar recunosc ca arata foarte bine ce ai facut
la 08.04.2010, 23:45
arata excelent
la 09.04.2010, 00:57
ARATA SENZATIONAL!!!!!!
ABIA ASTEPT SA CREASCA SI IEPURII MEI! BRAVO! NOTA 10 PLUS!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking