Ingrediente
Pentru jeleul de mango:
- 900 gr. pulpa de mango
- 120 gr. zahar
- 1l apa
- 3 plicuri budinca de vanilie
- zeama de la jumate de lamaie
Pentru baza desertului:
- cca 250 gr. marginea unei prajituri portionata ieri (cu urme de rubarba si sfecla rosie)
- cca 50-60 ml sos alb de ciocolata (tot de la prajitura de ieri)
Pentru decor:
- 200 ml frisca lichida vegetala
- 150 gr. afine
Mod de preparare
Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.
Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.
Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....
Am pus 800 ml de apa intr-un vas la foc mic, impreuna cu zaharul,zeama de lamaie si fructul de mango zdrobit.
Cu restul de apa rece (200ml), am dizolvat praful de budinca,cu grija sa nu ramana cocoloase. Cand lichidul din vasul de pe foc a atins punctul de fierbere,am adaugat budinca dizolvata si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa.
Asa fierbinte am turnat-o in forma peste bucatile de blat de prajitura (marginile de care aminteam) si am lasat-o sa se raceasca complet in camara, la racoare.
Dupa cca 3 ore am desprins inelul formei.
Am mixat frisca (rece, de la frigider) la viteza mare a mixerului pana a devenit ferma. Cu aceasta am decorat inimioara mea racoritoare iar la final am adaugat afinele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima racoritoare cu mango" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|