Inima racoritoare cu mango

Postat de Valclaudia in Prajituri
28 Iul 2013 | 3359 vizualizari
Inima racoritoare cu mango

aveam un mango de aproape un kilogram si nu prea stiam ce sa prepar din el. In afara de asta, mai aveam si dungile ramase dupa portionarea prajiturii de ieri si niste sos alb de ciocolata. + un mare chef de bubuleala...

Ingrediente

Pentru jeleul de mango:

  • 900 gr. pulpa de mango
  • 120 gr. zahar
  • 1l apa
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • zeama de la jumate de lamaie

Pentru baza desertului:

  • cca 250 gr. marginea unei prajituri portionata ieri (cu urme de rubarba si sfecla rosie)
  • cca 50-60 ml sos alb de ciocolata (tot de la prajitura de ieri)

Pentru decor:

  • 200 ml frisca lichida vegetala
  • 150 gr. afine

Mod de preparare

Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.

Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.

Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....

Am pus 800 ml de apa intr-un vas la foc mic, impreuna cu zaharul,zeama de lamaie si fructul de mango zdrobit.

Cu restul de apa rece (200ml), am dizolvat praful de budinca,cu grija sa nu ramana cocoloase. Cand lichidul din vasul de pe foc a atins punctul de fierbere,am adaugat budinca dizolvata si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa.

Asa fierbinte am turnat-o in forma peste bucatile de blat de prajitura (marginile de care aminteam) si am lasat-o sa se raceasca complet in camara, la racoare.

Dupa cca 3 ore am desprins inelul formei.

Am mixat frisca (rece, de la frigider) la viteza mare a mixerului pana a devenit ferma. Cu aceasta am decorat inimioara mea racoritoare iar la final am adaugat afinele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima racoritoare cu mango" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresă cu bezea

Postat de Zamfira

Negresă cu bezea

Blat Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul. Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si crumble

Postat de merisor67

Desert prajitura cu branza si crumble

Mai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 20:57
ce frumoasa e!
la 28.07.2013, 20:58
Minunata!
la 28.07.2013, 20:59
Ce bine suna!
la 28.07.2013, 21:00
Mmmmm
la 28.07.2013, 21:01
bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking