Melci confiati din coji de portocale

Postat de mimmi in Conserve
10 Aug 2011 | 3742 vizualizari
Melci confiati din coji de portocale

Ingrediente

  • coaja de la 4 portocale
  • 500 g zahar
  • 500 ml apa
  • optional puteti adauga scortisoara si cuisoare
  • mai avem nevoie de ac si ata groasa

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de melci confiati din coji de portocale procedam astfel:

Taiem cojile de portocala in fasii de cca 1-2 cm latime. Curatam fasiile de partea alb din interior,si formam melci pe care ii insiram pe ata.(la capat facem un nod) Punem melcii in apa si ii lasam minimum 24 de ore(la interval de 12 ore schimbam apa), (facem acest lucru pentru a scapa de gustul amar).

Punem apa si zaharul la fiert si cand siropul este aproape legat adaugam si siragul cu melcisori. Lasam sa fiarba pana melcisorii devin din portocaliu un fel de maroniu sau pana se pot consuma. Taiem ata in mai multe locuri si scoatem melci de pe ata. Punem melcii confiati din coji de portocale in borcane sterilizate si ii tinem la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci confiati din coji de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem de prune (1)

Postat de RODIMUR

Gem de prune (1)

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat,...

Citeste continuarea

Ardei copt la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2011, 16:34
interesanti
la 10.08.2011, 16:42
interesant
la 10.08.2011, 16:56
interesant
la 10.08.2011, 22:41
la 11.08.2011, 11:06

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking