Ingrediente
- 500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm
- 1,5 kg cartofi
- 2 pahare orez
- 3 cepe de marime medie
- 5-6 catei de usturoi
- 2 linguri de boia dulce de ardei
- 3-4 foi de dafin
- 2 fire de rozmarin verde
- frunza de patrunjel
- 2 lingurite condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat dupa gust
- ulei de masline
- ulei de porumb
Mod de preparare
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.
Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.
Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.
Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.
Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.
Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.
Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.
In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|