Orez cu limbi de bachalau

Postat de cristeena20 in Peste
15 Mar 2014 | 4256 vizualizari
Orez cu limbi de bachalau

Titlul suna ciudat , iar ingredientul si mai ciudat. Cand am auzit pentru prima data de limba de bachalau am fost sceptica, dar cand am facut acest fel de mancare, mi-am dat seama de ce multi zic cat de delicios este. Bachalau este pestele cod, care vine din Norvegia sau Islanda uscat si sarat. Este foarte celebru aici in Portugalia, desi foarte scump. Acest orez l-am facut cu limbi de la acest peste, surprinzator deosebit de delicioase. Daca aveti ocazia sa gasiti acest fel de peste (dar trebuie sa fie uscat si sarat initial) trebuie sa incercati!! Eu impartasesc cu voi ce invat aici...

Ingrediente

  • 1/2 kg de limbi de bachalau (cod)
  • 4 pumni de orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 rosie coapta
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare, piper, sos picant
  • apa fierbinte
  • coriandru proaspat

Mod de preparare

- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7 minute si se scot din apa (pastram apa ). Limbile vor deveni putin gelatinoase, dar au multa carne. Le taiem cuburi si le pastram.

- Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline, pana se inmoaie bine, adaugam rosia taiata cubulete si mai lasam cca 2 minute la calit. Adaugam pasta de rosii (eu am avut pasta de rosii cu ceapa si busuioc de la Lidl, v-o recomand. este ff buna). Adaugam orezul, calim cca 1 minut si adaugam apa unde a fiert bachalaua (apa trebuie sa fie fierbinte). Cand da in clocot dam focul la minim si acoperim cu capac.

- Cand e aproape gata orezul adaugam pestele, amestecam si lasam sa mai fiarba. Adaugam la nevoie apa. Orezul trebuie sa devina cremos. La final cand stingem focul adaugam piper proaspat macinat si coriandru verde tocat fin. Daca va place picant nu uitati sa adaugati si sos picant. 

- Se serveste cu vin alb sau rosu si salata 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu limbi de bachalau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Platica cu rosii

Postat de mihaelar63

Platica cu rosii

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...

Citeste continuarea

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Postat de cristeena20

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 14:01
,
la 15.03.2014, 15:14
la 15.03.2014, 15:29
la 15.03.2014, 15:45
arata bine
la 15.03.2014, 16:21
vreau si eu

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking