Orez cu limbi de bachalau

Postat de cristeena20 in Peste
15 Mar 2014 | 4327 vizualizari
Orez cu limbi de bachalau

Titlul suna ciudat , iar ingredientul si mai ciudat. Cand am auzit pentru prima data de limba de bachalau am fost sceptica, dar cand am facut acest fel de mancare, mi-am dat seama de ce multi zic cat de delicios este. Bachalau este pestele cod, care vine din Norvegia sau Islanda uscat si sarat. Este foarte celebru aici in Portugalia, desi foarte scump. Acest orez l-am facut cu limbi de la acest peste, surprinzator deosebit de delicioase. Daca aveti ocazia sa gasiti acest fel de peste (dar trebuie sa fie uscat si sarat initial) trebuie sa incercati!! Eu impartasesc cu voi ce invat aici...

Ingrediente

  • 1/2 kg de limbi de bachalau (cod)
  • 4 pumni de orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 rosie coapta
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare, piper, sos picant
  • apa fierbinte
  • coriandru proaspat

Mod de preparare

- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7 minute si se scot din apa (pastram apa ). Limbile vor deveni putin gelatinoase, dar au multa carne. Le taiem cuburi si le pastram.

- Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline, pana se inmoaie bine, adaugam rosia taiata cubulete si mai lasam cca 2 minute la calit. Adaugam pasta de rosii (eu am avut pasta de rosii cu ceapa si busuioc de la Lidl, v-o recomand. este ff buna). Adaugam orezul, calim cca 1 minut si adaugam apa unde a fiert bachalaua (apa trebuie sa fie fierbinte). Cand da in clocot dam focul la minim si acoperim cu capac.

- Cand e aproape gata orezul adaugam pestele, amestecam si lasam sa mai fiarba. Adaugam la nevoie apa. Orezul trebuie sa devina cremos. La final cand stingem focul adaugam piper proaspat macinat si coriandru verde tocat fin. Daca va place picant nu uitati sa adaugati si sos picant. 

- Se serveste cu vin alb sau rosu si salata 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu limbi de bachalau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Postat de gicuta69

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...

Citeste continuarea

Dorada cu cartofi aurii noi

Postat de mihaelar63

Dorada cu cartofi aurii noi

Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 14:01
,
la 15.03.2014, 15:14
la 15.03.2014, 15:29
la 15.03.2014, 15:45
arata bine
la 15.03.2014, 16:21
vreau si eu

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking