Osso bucco milanez

Postat de medioto59 in Vita
21 Ian 2013 | 10258 vizualizari
Osso bucco milanez

Acest preparat(asa cum spune de altfel si denumirea) este unul traditional milanez si...pe cuvant de onaore, este un adevarat deliciu. De obicei este acompaniat de un Risotto alla milanese si un dressing uscat. Eu am preferat insa o garnitura de cartofi natur. Sincera sa fiu dureaza ceva timp insa la final nu veti regreta timpul stat in bucatarie.

Ingrediente

  • 4 buc rasol de vita
  • faina
  • cateva linguri ulei de masline in care sa rumenim cotletele
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin alb demi-sec
  • circa 500 ml supa de vita
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe

Mod de preparare

Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute (2-3) pe ambele parti.

In acest  timp ne putem ocupa de legume: le curatam pe fiecare in parte, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem marunt, morcovul si pastarnacul rondele si ardeiul gras cubulete mai mari.

Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie iar in acelasi vas punem la calit mai intai ceapa, apoi adaugam morcovul, pastarnacul si mai apoi ardeiul gras. Spre final adaugam si 2 catei de usturoi taiati feliute subtiri. Cand totul este bine calit adaugam vinul, foile de dafin si cateva boabe de piper. Lasam circa 5-7 minute la fiert la foc potrivit, dupa care adaugam bucatile de carne rumenite mai devreme, supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper macinat. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate/doua, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in mancare. Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete cat si pasta de tomate. La final trebuie sa avem o carne foarte frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda foarte usor de pe os.

Asezonam cu patrunjel verde taiat marunt si servim pe un pat de Risotto alla milaneseesi presaram deasupra gremolata. Asa spune reteta !!! dar noi am servit cu cartofi natur drept garnitura.

Sa inchidem ochii, sa ne imaginam ca suntem la Milano si ca manacam un Ossobucco. Ei ce spuneti? Sau mai bine va astept la mine la masa!

Pofta buna si o seara minunata va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso bucco milanez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vita

Postat de licurici_lra

Tocanita de vita

Am taiat carnea bucati mai mici, am spalat-o, apoi am pus-o sa se prajeasca in putin ulei. Am curatat, spalat si tocat legumele. Intr-o cratita, separat, am pus apa la fiert,...

Citeste continuarea

Muschi de vita marinat la gratar

Postat de mihaelar63

Muschi de vita marinat la gratar

Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 16:56
wow!! cum arata!!
la 21.01.2013, 16:58
Nu ştiu eu bine cum se pronunţă, dar sigur aş mânca aşa ceva, cât se poate de repede. Şi oricum, pentru a ajunge la Milano, tot pe la Otopeni trebuie să vin
la 21.01.2013, 16:59
cum poate sa arate decat super-bine mai Gaby
la 21.01.2013, 17:03
superb arata
la 21.01.2013, 17:06
ce bunatateeeeee

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking