Pâine aromată

Postat de panacris in Piine
7 Mai 2013 | 2849 vizualizari
Pâine aromată

După cum vă aduceți aminte, în sâmbăta mare CookieMonster, ne-a ademenit cu o pâinică în formă de miel, foarte gustoasă. Nu am stat prea mult pe gânduri și am pus-o la treabă pe Maricica. A ieșit o minunăție de pâine.

Ingrediente

  • faina albă de grâu 500 grâu,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • lapte 300 ml,
  • ulei de măsline 20 ml,
  • ceapa verde 1 fir,
  • usturoi verde 1 fir,
  • ceapă roșie 1 bucată mică,
  • mărar verde cca. 2-3 fire,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr tos 3 lingurițe.
  • Pentru uns:
  • gălbenuș de ou 1 bucată,
  • semințe de in, susan și floarea soarelui.

Mod de preparare

Dacă tot era sâmbata mare, am pus-o pe Maricica la treabă. În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduș, făina cernută, verdețurile tocate mărunt, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, ce durează 90 de minute. După ce aluatul a fost frământa și dospit se scoate din cuva, se împarte în trei, apoi se fac suluri ce se împletesc. Se pun într-o formă care o aveți la îndemână, eu am folosit pentru prima oară, forma achiziționată din Cămara Bucătărașilor. Se pune pâinica în formă, se mai lasă la crescut, cca. 20 de minute, apoi se unge cu gălbenuș de ou, se presară semințele și se dă la copt cca. 40 de minute la foc mediu. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine aromată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine de casa aromata cu usturoi si rozmarin

Postat de TAB1TA

Paine de casa aromata cu usturoi si rozmarin

Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...

Citeste continuarea

Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata

Postat de RuxyRux

Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata

Cum se prepara Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata Faina se amesteca cu 250 ml apa calduta( oprim restul in ibric) se adauga sarea pe margine, drojdia, un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 15:54
la 07.05.2013, 15:55
Am citit eu atunci de Maricica, dar abia acum m-am dumirit cine este
Buna painea, sunt fan COCA ( coca de paine, nu va ganditi la altele .....) !
la 07.05.2013, 15:56
ce bine arata
la 07.05.2013, 15:57
Ela68
la 07.05.2013, 16:00
Aoleuuuuuuuuuuu,ce bine ara si slana aia acolo,cu branza si ceapa,mananci pana dai cu caciula dupa caini....

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking