Paine cu lapte

Postat de RuxyRux in Piine
13 Noi 2010 | 4253 vizualizari
Paine cu lapte

O paine pufoasa cu gust de lapte dulce, care chiar nu are cum sa nu-ti placa...o bunatate!

Ingrediente

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata( sau un cubulet proaspata)

Mod de preparare

Se incalzeste intr-un ibric laptele, se adauga apa si apoi untul, nu se lasa mult, atunci cand folosim amestecul sa fie caldut spre rece. Turnam in vasul de facut paine . Adaugam faina pana acoperim lichidul, punem sarea pe margini, zaharul in centru si drojdia peste zahar.

Framantam zece minute si lasam apoi la crescut, pana isi dubleaza volumul.
Formam painica, o crestam in semn de cruce cu coada unei linguri de lemn, o ungem cu putin lapte presaram faina si o bagam la cuptorul deja incins la 220 grade pentru o jumatate de ora...si pofta mare!
( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2010, 16:49
prima merge cu fasolea mea
la 13.11.2010, 22:31
ce-mi plac painile astea facute-n casa 5f
la 19.01.2011, 18:39
Azi am facut si eu aceasta paine si e iesit delicioasa!Multumesc frumos Ruxi pentru reteta!
la 19.01.2011, 19:00
Cu toata dragostea Mela Ma bucur ca ai probat-o
la 09.02.2011, 21:53
chiar asa cum sa nu-mi placa?

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking