Ingrediente
- pastrama de oaie
- un borcan de sos iute de gogosar
- un pahar de vin
- 5-6 catei de usturoi
- cimbru
- legume uscate ardelenesti .
- 50 ml ulei
- apa
Mod de preparare
Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa .
Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si completam cu apa, astfel incat sa acoperim complet carnea. Condimentam cu sare ( daca pastrama nu este suficient de sarata ) si cu legume uscate ardelenesti. Lasam sa fiarba la foc mic, pana scade zeama aproape complet.
Adaugam pasta de gogosar , amestecam si mai lasam pe foc cca 10 minute ( sau mai mult, daca pastrama nu este fiarta suficient ) .
Servim fierbinte, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de oaie in sos iute de gogosar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|