Ingrediente
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- o l-ita sare
- un praf de zahar
- 150 ml lapte
- 50 g margarina
- 2 lg ulei de masline
- 1 ou
pt umpluturi:
- sunca de curcan
- o jumatate de ceapa
- 2 lg smantana de gatit
- o mana de ciuperci proaspete
- mozarella
pasta de branza:
- branza dulce de vaci, smantana, sare, piper, marar
Mod de preparare
mai intai am facut aluatul...stie toata lumea cum se face...nu insist...am lasat la dospit o ora
in acest timp am pregatit umplutura de ciuperci: am taiat ceapa marunt si am pus la calit cu 2 lg de ulei, am pus ciupercile maruntite, sare , oregano si sunca taiata cubulete...
am lasat sa fiarba sub capac vreo 15 min, am mai adaugat piper si 2 lg de smantana si am facut o maia dintr-o lg de faina, sa se faca sosul gros. am adaugat si patrunjel verde si am lasat un pic la racit.
mozzarella am taiat-o separat cubulete impreuna cu doua felii de sunca presata.
aluatul l-am pus pe masa de lucru, l-am mai framantat putin si am inceput sa-l modelez...dupa pofta inimii....
am umplut o parte din pateuri cu ciuperci, o alta cu mozzarella si sunca si o alta cu pasta de branza.
am presarat cascaval ras peste si am dat la copt la 180 grade, cam jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci, sunca de curcan si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|