Pilaf de orez cu praz si curry

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
22 Sep 2013 | 4700 vizualizari
Pilaf de orez cu praz si curry

Ingrediente

  • cca 250-300gr orez cu bobul lung
  • 1 bucata de praz (cca 15cm)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • boabe de piper negru (10-15 bobite)
  • 3 cani cu apa
  • 1 ligurita praf de curry
  • 1 legatura patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele).

Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper.

Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem pilaful la foc mic, amestecand in el destul de des sa nu se prinda de fundul vasului.

Cand orezul a fiert suficient, adaugm 1 lingurita praf de curry, patrunjel verde spalat si tocat si servim.

Noi am servit pilaful cu snitele din carne de porc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf cu legume, carne si curry

Postat de Julie_Snow

Pilaf cu legume, carne si curry

Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt. Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape....

Citeste continuarea

Pilaf cu copanele la cuptor

Postat de Sim0naWorld

Pilaf cu copanele la cuptor

Ciocănele de pui le-am condimentat, amestecănd bine-bine, apoi le-am dat la frigider pentru 2 ore. După 2 ore am pus ciocanele într-un vas de yena şi am dat la cuptor pentru 1 oră....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2013, 13:39
foarte bun
la 22.09.2013, 13:44
la 22.09.2013, 13:46
la 22.09.2013, 13:53
mananci de mori
la 22.09.2013, 13:54
Bun, tare bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking