Pipote de curcan cu sos de lapte

Postat de mihaelar63 in Curcan
23 Noi 2014 | 5337 vizualizari
Pipote de curcan cu sos de lapte

Am pus separat pipotele de la 3 curcani de casa si am incropit o tocanita decenta pentru 3 persoane . Traiasca socra ce ne creste curcani :D !!!Mi-am amintit de tocanitele de pui cu lapte ale bunicii si am decis sa inlocuiesc smantana cu lapte . Pipotele le-am facut la comanda , beneficiar principal - Andrei .

Ingrediente

  • 3 pipote curcan -400 gr
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gogosar
  • 50 ml ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri untura proaspata de curcan
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • sare
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare .

Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul .

Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand .

Adugati pipotele in sosul de lapte si mai lasati sa fiarba la foc mic 5-10 minute [ un clocot ] . Daca sosul este prea gros diluati-l cu zeama in care a fiert pipotele .

Serviti tocanita de pipote asezonata cu mult patrunjel verde si presarata cu fulgi de chili .

Folositi garnitura preferata , mamaliguta sau orez fiert simplu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan cu sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de mustar

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....

Citeste continuarea

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 00:50
la 23.11.2014, 00:59
ce bunatati sunt pe aici
la 23.11.2014, 01:08
super,ce gust au?
la 23.11.2014, 01:10
Bya nu cu mult diferite de cele de pui , doar ca sunt mult mai mari[ cam de 4 ori mai mari ca cele de pui ] si mai carnoase
la 23.11.2014, 05:56

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking