Ingrediente
- 3 pipote curcan -400 gr
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 gogosar
- 50 ml ulei
- 1 cana lapte
- 2 linguri untura proaspata de curcan
- 1 lingura faina
- patrunjel verde
- sare
- fulgi de chili
Mod de preparare
Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare .
Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul .
Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand .
Adugati pipotele in sosul de lapte si mai lasati sa fiarba la foc mic 5-10 minute [ un clocot ] . Daca sosul este prea gros diluati-l cu zeama in care a fiert pipotele .
Serviti tocanita de pipote asezonata cu mult patrunjel verde si presarata cu fulgi de chili .
Folositi garnitura preferata , mamaliguta sau orez fiert simplu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan cu sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|