Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU BLAT
- faina 700 g,
- sare iodata 1 lingura,
- zahar 2 linguri,
- drojidie uscata 2 linguri,
- apa 400 ml,
- ulei 4 linguri.
INGREDIENTE PENTRU TOPPING (UMPLUTURA PE ROMANESTE!!!)
- salam victoria cca. 100 g,
- jambon sau prosciuto cca. 50g,
- cascaval Delaco cca. 200 g,
- ketchup Panacris cca. 500 ml,
- masline fara samburi cca. 50 g,
- oregano,
- ciuperci 1 conserva.
Mod de preparare
Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;). In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.
Intre timp feliati mezelurile, cascavalul si ciupercutele. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.
Atentie, prima oara se intinde ketchup-ul Panacris (vezi reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), apoi se pune un strat de cascaval, din nou ketchup, apoi ciupercile si salamul. Din nou ketchup si rondele de masline, se presara oregano dupa gust si la final cascaval ras. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|