Ingrediente
- Blat:
- 400 ml apa
- 2,5 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 2,5 lingurita sare
- 800 g faina
- 7 gr drojdie uscata
- Pentru umplutura:
- 400 g salam vanatoresc
- 1 borcan ciuperci conservate
- 1 ardei gras rosu, mare
- 250 g cascaval
- ketchup/ sos de rosii
- 2 linguri mustar
Mod de preparare
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, folosind pe programul framantare/dospire.
Feliem salamul si maruntim ciupercile si ardeiul gras. Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Din aluatul obtinut facem doua pizza mari ( tava cu diametrul de 32 cm. ) Intindem aluatul cu sucitorul , il asezam in tava de copt pizza si il intepam cu o furculita , din loc in loc, ca sa nu se formeze basici la copt.
Preparam un sos din 2 linguri de mustar si 2 de ketchup, cu care vom ungem suprafata blatului .
Asezam alternativ si circular felii de salam, ciuperci si ardei gras .
Dam pizza la cuptor pana ce blatul se rumeneste usor. Acoperim intreaga suprafata cu cascaval ras si mai lasam in cuptor cca. 5 minute.
Scoatem din cuptor, feliem si servim fierbinte, cu sau fara sos de rosii / ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|