Pizza... italiana

Postat de Brindusa in Pizza
18 Oct 2010 | 6713 vizualizari
Pizza...  italiana

Titlul postului meu poate parea un pleonasm, caci ce pizza poate sa nu fie italiana? Pai poate! Daca ii pui "checiap". Italienii pun pe blatul de pizza rosii sau pasta de rosii si pentru ei sa ceri checiap e o blasfemie. Si au dreptate. Prin urmare, reteta asta se mananca asa cum e, fara alte adaosuri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g faina 650
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline 
  • Pentru topping
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 250g mozzarella, taiata cuburi mici
  • 400 g pancetta, sau bacon, sau o sunculita (nu neaparat afumata)
  • oregano (eu am avut uscat din gradina) sau busuioc
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Ingredientele sunt pentru tava dreptunghiulara de la aragaz. Daca ai un cuptor cu gaz, e bine sa-l incalzesti cel putin o ora, ca sa fie foarte foarte fierbinte. Eu am unul electric care, cu ventilatorul pornit, ajunge la 300C. Stiu ca exista si niste pietre mari care se pot baga in cuptor si incalzi, iar pizza se face pe ele. Foarte interesant, dar eu inca n-am.

Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanta pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.

Peste aluat intinde pasta de tomate si presara oregano.

Presara uniform cuburile de mozzarella si deasupra pune sunculita. Presara putin ulei de masline.

Pune in cuptorul foarte bine incalzit pentru 10- 15 minute.

Se mananca calda, impreuna cu cei dragi si un pahar cu bere :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza... italiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Calzone

Postat de Bucataria_lui_Tavi

Pizza Calzone

Preparare pizza Calzone: Dupa ce ati preparat aluatul ( preparare aluat de pizza calzone ) si sosul de pizza ( preparare sos de pizza ), pregatiti ingredientele pentru umplutura. Radeti...

Citeste continuarea

Pizza italiana adevarata

Postat de Zamfira

Pizza italiana adevarata

Punem drojdia făramițată într-un castron de lut, omogenizăm cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă caldă. De fapt este maiaua. Lăsăm să fermenteze 15 minute. Amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 13:50
la 18.10.2010, 13:57
bravo Brandu, si eu fac asa! ai mei insa tot pun ketchup desi le-am explicat ca nu e nevoie! mie imi place asa crocanta deasupra !5f! eu prefer sosul facut in casa decat kethcup daca am timp.
la 18.10.2010, 15:16
Bun bun!
la 18.10.2010, 15:46
mama miace pizza buna buna ai facut brandusa
la 18.10.2010, 20:04

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking