Ingrediente
Pentru 2 foi cat tava de aragaz:
- 200 ml apa fiarta
- 200 ml ulei
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
Pentru umplutura:
- 1 kg branza dulce scursa
- 1 cana cu zahar
- 100 g gris
- 100 g stafide
- coaja rasa de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru ornat:
Mod de preparare
Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.
Se prepara umplutura : se amesteca toate ingredientele cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Daca mai e nevoie de zahar se mai poate adauga.
Se imparte aluatul in doua bile, care se intind pe masa infainata la dimensiunile tavii de aragaz. Se tapeteaza tava cu harie de copt, se pune prima foaie, apoi se aduga umplutura, se niveleaza frumos si se pune cea de-a doua foaie. Se coace pana cam 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand e rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|