Placinta cu crema de branza si smantana

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Noi 2013 | 10469 vizualizari
Placinta cu crema de branza si smantana

Cand n-ai chef ,nici macar pe tine sa te vezi,faci o placinta,asa in dorul lelii ca sa nu treaca duminica fara ceva dulcegarii.....chiar daca-i post,asta este,nu tin.... PS.Si cum am aflat ca azi e Sf.Clement,desi eu il serbam in ianuarie,ca atunci stiam ce este,se pare ca sunt mai multi,zic sa-mi fie de bine....

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj
  • 200 g crema de branza ''K''( produs Kaufland)
  • 200 g smantana peste 25% grasime
  • 60 g stafide brune
  • 3 oua mari ( au avut impreuna 6 galbenusuri)
  • 1 plic finesse bourbon-vanille de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 50 g gris

Mod de preparare

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Apoi decupam un rotund, am folosit o forma de tarta cu diametrul de 23 cm, asezam aluatul pe foaie de copt si il punem in forma.

Separat pregatim umplutura. Crema de branza cu smantana, amestecate bine, apoi adaugam zaharul, pliculetul de vanilie, ouale, stafidele si grisul si omogenizam. Aceasta compozitie o turnam in forma. Din restul de aluat taiem floricele cu o forma si le asezam aleatoriu deasupra. Dam forma la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.

Se pudreaza cu zahar cand o scoatem din cuptor. Eu o tai calda ca asa-mi place sa o mananc. Cam asta am avut de spus, e buna, simplu de facut si se mananca repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de AlexTeacher

Supa crema de dovleac

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa. 2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 16:26
la 24.11.2013, 16:26
la 24.11.2013, 16:36
o bunatate placinta
la 24.11.2013, 16:38
minunata!
la 24.11.2013, 16:52
arata foarte bine si cred ca e si tare buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking