Prajitura ''10'' cu Joya

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
11 Apr 2013 | 7584 vizualizari
Prajitura ''10'' cu Joya

Am preluat reteta de la bucataras ana78 si am inlocuit apa cu laptele de soia.....

Ingrediente

Foi

  • 700 g faina
  • 10 linguri lapte soia Joya
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1.5 lingurita amoniac

Crema

  • 500 ml lapte Joya
  • 5 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 g margarina rama
  • 250 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Gem de prune

Mod de preparare

Foile:

Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii.

Crema:

Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.Margarina se freaca cu zaharul pudra pana devine o spuma,se adauga esenta de vanilie si crema fiarata si racita,dar nu de tot.Se omogenizeaza si se da la rece cca 1/2 de ora

Asamblare

Foaie ,crema,foaie, gem de prune,foaie,crema si ultima foaie.Deasupra am turnat glazuta de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''10'' cu Joya" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Postat de nadina73

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Se curata cartofi si se taie feliute nu foarte subtiri0,5 cm care se prajesc pe ambele parti in putin ulei Ciupercile se spala si se taie rondele care se calesc cu ceapa Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Icre de fasole

Postat de Pungasa_Rogue

Icre de fasole

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 18:28
buna buna
la 11.04.2013, 18:30
Nu vrei sa-mi faci si mie niste prajituri, doar pana-mi revin si mie fortele?
la 11.04.2013, 18:40
n-am mai mancat prajiturica pana acum cu suc de rosii, dar toate au un inceput
la 11.04.2013, 18:48
la 11.04.2013, 18:50
Te-ai cam dat cu Joya Leoaico

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking