Prajitura ''10'' cu Joya

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
11 Apr 2013 | 7601 vizualizari
Prajitura ''10'' cu Joya

Am preluat reteta de la bucataras ana78 si am inlocuit apa cu laptele de soia.....

Ingrediente

Foi

  • 700 g faina
  • 10 linguri lapte soia Joya
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1.5 lingurita amoniac

Crema

  • 500 ml lapte Joya
  • 5 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 g margarina rama
  • 250 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Gem de prune

Mod de preparare

Foile:

Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii.

Crema:

Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.Margarina se freaca cu zaharul pudra pana devine o spuma,se adauga esenta de vanilie si crema fiarata si racita,dar nu de tot.Se omogenizeaza si se da la rece cca 1/2 de ora

Asamblare

Foaie ,crema,foaie, gem de prune,foaie,crema si ultima foaie.Deasupra am turnat glazuta de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''10'' cu Joya" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Spanac cu legume

Postat de Dya

Spanac cu legume

Legumele se toaca marunt si se calesc in cateva linguri cu ulei. Peste acestea se adauga spanacul bine curatat si spalat cu apa rece. Se acopera vasul pentru a fierbe inabusit pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 18:28
buna buna
la 11.04.2013, 18:30
Nu vrei sa-mi faci si mie niste prajituri, doar pana-mi revin si mie fortele?
la 11.04.2013, 18:40
n-am mai mancat prajiturica pana acum cu suc de rosii, dar toate au un inceput
la 11.04.2013, 18:48
la 11.04.2013, 18:50
Te-ai cam dat cu Joya Leoaico

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking