Prajitura cu mere Madalina Manole

Postat de Sidy in Prajituri
25 Oct 2011 | 10195 vizualizari
Prajitura cu mere Madalina Manole

Da , intr-adevar reteta ii apartinea Madalinei.Intr-o seara a fost invitata la TV si printre alte retete a spus si aceasta delicioasa prajitura cu mere care cu siguranta va va incanta daca va plac merele in prajituri....

Ingrediente

 Blatul

  • 8 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 250 g unt
  • 550 g faina
  • 1 plic prag de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml smantana

Umplutura:

  • 1 1/2- 2 kg mere
  • zahar(dupa gust)
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri pesmet

Deasupra:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Framantam bine toate ingredientele blatului pina obtinem un aluat omogen.
Intr-o tava de 37x25 cm , tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt asezam foaia dupa ce am intins-o putin, apoi o presaram cu 2 linguri pesmet si o dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de gradeC, pina se coace pe jumatate.
Curatam merele , le dam pe razatoare, si le amestecam cu zahar si scortisoara dupa gust
Cand foaia este coapte pe jumatate punem merele peste ea, impreuna cu zeama lasata de mere , presaram celalalt pesmet si le dam la cuptor.
Intre timp batem spuma albusurile cu putina zeama de lamaie.Adaugam apoi zaharul , zaharul vanilat si mixam pina se intareste bezeaua din nou.
Scoatem tava si cu ajutorul unei linguri asezam bezeaua peste mere.
Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute pina bezeaua prinde o culoare aramie deasupra.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere Madalina Manole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa de post cu cocos,seminte de in si de canepa

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu cocos,seminte de in si de canepa

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-un castron incapator punem apa minerala,otetul si uleiul. Adaugam in ce ordine vrem ingredientele uscate (mai putin cele doua linguri seminte de in si...

Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Desert tarta cu ciocolata si pere

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2011, 08:19
delicioasa
la 25.10.2011, 08:35
Buna dimineata!
Faina prajitura!
la 25.10.2011, 08:49
Super prajitura. Si eu am facut aceasta prajitura. Eu am am cu denumirea de prajitura cu mere si bezea.
la 25.10.2011, 08:57
buna buna
la 25.10.2011, 10:06
ne place

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking