Ingrediente
Foi
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita amoniac
- 4 linguri lapte
- faina cat cuprinde
Crema
- 1/2 l lapte
- o cana zahar
- 1 lingura cacao
- 1 cana nuca macinata
- 1 lingura dulceata
- o foaie sfaramata
Glazura
- 4 albusuri
- o cana zahar farin
Mod de preparare
Foile:Se amesteca toate ingredientele si se face o coca care se imparte in 3,se coc 3 foi pe fundul tavii.
Nu mi-au iesit foarte mari foile.
Crema:Laptele cu zaharul,cacaua si nuca se pun pe foc,sa de-a intr-un clocot.
Se da de pe foc si se sfarama o foaie inauntru se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se adauga gemul sau dulceata,dupa preferinte,eu am avut gem de piersici galbene.
Pentru ca n-am respectat cantitatile,adica am scapat mai mult lapte si nuca,mi-a iesit mai multa crema si am pus si deasupra foilor si apoi am adaugat glazura, adica albusurile cu zaharul,batute spuma pe baie de abur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Daria''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|