Ingrediente
- 1 legatura zarzavat de supa,
- 1 catel de usturoi,
- 3 cuisoare,
- 8 boabe de piper,
- 1/2 lingura rozmarin,
- 1/2 lingura oregano,
- 1 fir de cimbru sau 1/2 lingura cimbru ,
- 200ml. vin rosu,
- 4 linguri ulei de masline,
- 600g.carne de cerb,
- 25g. slanina,
- 200g.ceapa,
- sare,
- piper,
- 2 linguri tuica,
- 100ml. supa de vita,
- 4 smochine(proaspete in sezon sau congelate),
- 3 linguri smantana;
Mod de preparare
1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu si ulei.Carnea de cerb se pune in aceasta marinata si si se lasa cca. 6 ore.
2.Se taie slanina cuburi si se topeste intr-o tigaie cu peretii inalti.Se adauga ceapa taiata in sferturi.Carnea se scoate din marinata ,se lasa sa se scurga, se taie cubulete si se prajeste in tigaie cca. 10 minute.Se ia de pe foc, se sareaza si pipereaza si se lasa sa se racoreasca.
3.Se da in fiert marinata si se toarna restul de vin.Se fierbe 10 minute.Se paseaza, se adauga la carne si se lasa sa se inabuse 30 de minute.
4.Se taie smochinele in patru si se inabusa si ele 5 minute cu carnea , dupa care se adauga smantana.
5.Preparatul se pune pe un platou oval, se garniseste cu frunze de cimbru , se serveste cu paste late si un vin rosu ,Pinot noir de Minis-Arad, de exemplu (Puterea ursului).
Sursa foto: http://veronica.forumhit.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de cerb cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|