Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500gr branza de vaci
- un varf de cutit de sare
- coja rasa de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri de gris
- 2 linguri rase de faina
- 1 ou
- Pentru pesmet:
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingura de ulei
- 1 lingura de zahar
- in plus o oala mare pentru fiert
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Pregatiti pesmetul pentru inceput.Puneti uleiul impreuna cu pesmetul si zaharul intr-o tigaie nonaderenta si lasati pe foc mic amestecand mereu pana cand pesmetul se rumeneste(ca in poza).
Puneti o oala larga,cu apa sa fiarba.
Amestecati branza cu grisul ,sarea,faina ,oul si coaja de lamaie.Luati cu lingura compozitia si dati o putin prin faina cat sa puteti modela papanasii.
Cand apa incepe sa fiarba puneti cu grija papanasii ,pe rand,fara a se lipi unul de celalalt.Reduceti focul de sub oala si mai lasati sa fiarba aprox. 8-9 minute.Daca fierbeti prea mult incep sa crape si se imprastie.
Cu o spumiera luati fiecare papanas in parte si puneti l in pesmet.Acoperiti l pe fiecare parte si serviti cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|