Ingrediente
- 250 g bacon
- 350 g orez cu bob rotund
- 2 linguri mari cu unt
- 1/2 vin alb sec
- 1 ceapa ( eu am pus un fir de praz )
- 1/2 cana smantana
- 1 l supa de pasare
- 3 linguri cascaval ras (parmezan)
- 1 lingurita nucsoara
- piper alb proaspat macinat
Mod de preparare
Se da la topit untul intr-o tigaie (cratita) destul de mare ; ceapa si baconul se taie marunt (julienne) si se dau la calit , cand ceapa a devenit sticloasa , se adauga orezul , amestecandu-se pana devine translucid si se stinge cu vinul .
Cand s-a evaporat vinul se adauga supa putin cate putin ( totul dureaza ~ 20 minute ) , dupa care se incorporeaza nucsoara , smantana si cascavalul .
Se asezoneaza su sare si piper si se opreste focul ( orezul va continua sa mai fiarba , cat este calda tigaia ) .
Se serveste cu salata pe care-o agreaza fiecare .
Este gustos si poate fi incadrat la FIX-PIX ... nici nu stii cand e gata ... hihihi
Eu l-as papa c-o mamaliguta calda , sau c-o paine aburinda ( ca tot a iesit acum din minicuptor ) , dar fiind orez , deci carbohidrati , il voi consuma doar cu niste felii de rosioare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu bacon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|