Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Postat de AlexTeacher in Reteta de vedeta
12 Oct 2015 | 6578 vizualizari
Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Pentru mine risotto-ul este unul din preparatele cu cel mai mare caracter. N-am putut niciodata sa explic cuiva in totalitate cum se face risotto-ul perfect pentru ca pur si simplu il simti cand este gata. Iar fiecare tip de orez de risotto reactioneaza intr-un fel si "inghite" dupa caz mai mult, sau mai putin stock. De-aceea este foarte bine sa te documentezi foarte bine inainte de a face un risotto. Si sa pui muuuult suflet !

Ingrediente

    • Orez Carnaroli – 100 g
    • Stock de legume – cca 450 ml
    • Unt – 30 g
    • Parmezan Delaco – 100 g
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 3-4 fire
    • Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec – 150 ml
    • Ciuperci Champignon, mari – 3 buc
    • Cimbru – 2 crengute
    • Sare cu verdeturi – dupa gust
    • Ulei de masline – 2 linguri

Mod de preparare

  • Taie ceapa rosie si cea verde marunt;

  • Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi;

  • Amesteca pana creezi o emulsie;

  • Soteaza ambele tipuri de ceapa in aceasta emulsie;

  • Adauga orezul si soteaza-l si pe el, amestecand constant cu o spatula;

  • Adauga putin stock (cca 200 ml) si lasa sa fiarba usor la foc mic;

  • Intre timp taie ciupercile cuburi;

  • Incinge ulei de masline intr-o tigaie distincta si soteaza ciupercile in ea, impreuna cu cimbrul;

  • Cand observi ca ciupercile sunt aproape gatite, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc;

  • Cand stock-ul a scazut in tigaia cu orezul, adauga vinul alb si lasa-l sa se reduca;

  • Curata ghimbirul si toaca-l marunt sau da-l pe razatoare;

  • Adauga-l apoi peste orez si incorporeaza-l bine;

  • Continua sa adaugi alti 200 ml de stock si sa amesteci usor;

  • Amesteca apoi ciupercile peste orez;

  • Lasa putin sa scada si adauga si ultimii 50 de ml de stock;

  • Risotto-ul trebuie sa-l simti, e un preparat cu mult caracter – adauga untul la sfarsit, pentru a se topi usor si a deveni cremos;

  • Intre timp da pe razatoare parmezanul Delaco si incorporeaza-l si pe-acesta, folosind miscari delicate cu spatula;

  • Risotto-ul trebuie sa fie usor al dente;

  • Potriveste-l de sare doar daca mai este cazul;

  • Serveste-l pe loc si fa intotdeauna portii mici – risotto-ul reincalzit nu are absolut niciun farmec;

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

Postat de Satisfyyourcravings

Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.  Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi Delaco

Postat de AlexTeacher

Ciuperci umplute cu branzeturi Delaco

Curata ciupercile si pune sare pe ele; Lasa-le pe un tocator cca 15 minute si apoi tapeteaza-le cu cateva servetele pentru a absorbi excesul de apa;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2015, 21:22
la 12.10.2015, 21:24
Trebuie să gust de la tine O singură dată am probat, din pungă de la LIDL deLuxe Nu cred că l-am pregătit cum trebuie sincer nu mi-a plăcut Mulțumesc pentru imaginile de pe parcursul pregătirii Așa o să mă încumet la prepararea minunatului risotto Asta după o documentare, cum spuneai, bine amănunțită
la 12.10.2015, 21:26
la 12.10.2015, 21:32
bun tare
la 12.10.2015, 22:58
foarte bun trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking