Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara

Postat de ctlina in Bauturi
21 Dec 2018 | 3011 vizualizari
Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara

Va propun o reteta de rom parfumat si macerat timp de 1-3 luni. Am avut norocul de a primi o sticla de rom de calitate din Antilele franceze - Rom @Gallion Grand Arôme, 2 lamai verzi sau limete bio si scortisoara adevarata de la un coleg al sotului meu originar din Martinica. Am fost impresionata de coaja de scortisoara culeasa direct de la copacul din gradina sa.  M-am gandit imediat sa fac o reteta foarte populara in Franta 'rhum arrangé' - rom aranjat adica macerat : un amestec facut din rom si ingrediente diverse dupa dorinta si gustul fiecaruia : fructe, foi aromate coji, seminte etc..  O bautura foarte populara in Antilele franceze, la Réunion si la Madagascar. https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/rom-macerat-cu-portocala-lime-si.html

Ingrediente

  • 0,5 l de rom @Gallion Grand Arôme
  • 1 portocala bio 1 limeta bio
  • 1 stea de anason
  • 1-2 batoane de scortisoara
  • 50 g de zahar brun

Mod de preparare

Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja.

Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul.

Amestecati bine.

Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat.

Umpleti bine si-nchideti borcanul.

Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa macereze intre 1 luna si 3 luni.

Filtrati romul  si puneti-l apoi in sticla sau consumati-l asa.

Am facut-o in octombrie si am deschis borcanul dupa o luna si jumatate.

Este minunat si parfumat! Il folosesc in special la prajituri si alte preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lichior de menta

Postat de katty

Lichior de menta

Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un  borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...

Citeste continuarea

Limonada cu pepene galben

Postat de Adi_Caradeanu

Limonada cu pepene galben

Decojiti pepenele si lamaia,  apoi  taiati-le in cubulete Introduceti ingredientele in blender, eu am folosit  Oster Reversible cu programul  cocktail...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 09:38
buna idee !
la 21.12.2018, 09:54
la 21.12.2018, 10:43
la 21.12.2018, 10:50
WooooW! Vin la un pahar de rom aromatizat...
la 21.12.2018, 11:03
Cred că e tare aromat și bun...!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking