Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
27 Oct 2013 | 4452 vizualizari
Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 kg faina
  • 1 ou + 1 albus
  • 25 gr. margarina topita
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 25 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • cca 200 gr. bureti de roua caliti in 2-3 linguri de ulei+sare si piper dupa gust
  • cca 100 gr. branza telemea de vaca
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de gris
  • Pentru uns avem nevoie de un galbenus ,putina sare si putin busuioc uscat

Mod de preparare

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.)

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.

Adaugam oul+ albusul, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.

La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem pe masa de lucru infainata.

Asezam pe o portiune de aluat bureti caliti in ulei, apoi pe o portiune asezam bucati de branza telemea, din nou bureti iar la capatul aluatului, pe o portiune ungem aluatul cu pasta de tomate.

Presaram (in special peste zona cu bureti) grisul, rulam aluatul, formam rulada si o asezam in tava, unde va mai astepta cca 10 minute la dospit inainte de a introduce tava in cuptor. Nu uitam sa o ungem cu galbenus de ou, presaram putina sare si busuioc uscat.

In cuptorul preincalzit lasam rulada la copt cca 45 min. la temperatura de 180 grade pana se rumeneste frumos.

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca ia apoi servim cu pofta ca e tare gustoasa!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu bureti de roua si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Postat de RODIMUR

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Postat de MotanLaOale

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2013, 22:04
Oooooooooo sofisticaciuni
la 27.10.2013, 22:06
Die, parca ai fost in drumetie... Te-ai intors cu mana goala? Niste bureti nu ti-au iesit in cale? Mie imi plac la nebunie!
la 27.10.2013, 22:06
Numai bunatati
la 27.10.2013, 22:11
Mpai,n-am fost in padure ))Daca nu cunosti locurile,te cam duci in zadar
la 27.10.2013, 22:16
buretii astia cresc pe camp, nu in padure. Dar ai dreptate sa n-ai incredere in ce nu cunosti!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking