Ingrediente
- 500 g carne de curcan (de lucru)
- 1 ou crud
- 3 oua fierte tari
- 8 catei de usturoi
- 1 lingura ketchup sau 1/2 ardei rosu
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita baza pentru mancaruri (Mirodenia – Fuchs)
- sare, piper, cimbru, oregano dupa gust
Mod de preparare
Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde.
Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati oul crud, pesmet si condimentati. Omogenizati compozitia, apoi intindeti-o intr-un strat de ~15 mm pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.
Dati-i o forma dreptunghiulara si asezati in mijloc ouale fierte tari (curatate de coaja, bineinteles. ). Infasurati rulada in folie, inchizand bine capetele si puneti-o pe gratarul cuptorului pe care il setati la 25 minute si 180 grade Celsius.
Scoateti rulada, lasati-o sa se racoreasca, desfaceti folia, apoi taiati-o cu un cutit foarte ascutit in felii nu prea subtiri.
Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, cu diferite garnituri. Eu am servit-o cu orez, legume sotate si muraturi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|