Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)

Postat de Doinavar in Curcan
18 Feb 2013 | 4630 vizualizari
Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)

Usor de facut, gustoasa de numa’ si arata super. Am gatit-o la cuptorul cu halogen, dar se poate gati pe gratar sau la cuptorul aragazului.

Ingrediente

  • 500 g carne de curcan (de lucru)
  • 1 ou crud
  • 3 oua fierte tari
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura ketchup sau 1/2 ardei rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri (Mirodenia – Fuchs)
  • sare, piper, cimbru, oregano dupa gust

Mod de preparare

Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde.

Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati oul crud, pesmet si condimentati. Omogenizati compozitia, apoi intindeti-o intr-un strat de ~15 mm pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.

Dati-i o forma dreptunghiulara si asezati in mijloc ouale fierte tari (curatate de coaja, bineinteles. ). Infasurati rulada in folie, inchizand bine capetele si puneti-o pe gratarul cuptorului pe care il setati la 25 minute si 180 grade Celsius.

Scoateti rulada, lasati-o sa se racoreasca, desfaceti folia, apoi taiati-o cu un cutit foarte ascutit in felii nu prea subtiri.

Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, cu diferite garnituri. Eu am servit-o cu orez, legume sotate si muraturi. Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Postat de oanapl

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....

Citeste continuarea

Tocanita de curcan

Postat de Irina

Tocanita de curcan

Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu?  Am gatit tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2013, 18:55
suuuper
la 18.02.2013, 19:20
Foarte bine arata ,o idee minunata
la 18.02.2013, 20:04
Buna!
la 18.02.2013, 21:19
la 18.02.2013, 21:27
tare mult imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking