Salata de Fasole Verde

Postat de rodicamaria in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2011 | 3795 vizualizari
Salata de Fasole Verde

Am primit 1 kg si ceva de fasole verde,care era mov asa nefiarta.Am avut emotii cu ea,dar cine mi-a dat-o m-a asigurat ca nu e nici o problema cu ea.Am spalat-o si am curatit-o de codite.Am oprit 2 maini ,cam 300 g .Restul am pus-o la congelator,convinsa ca nu e nimic de capul ei si ca dupa ce gatesc o data o sa arunc restul de acolo.Nu e chiar asa. Am servit-o ca garnitura la o pulpa de pui prajita tot la cuptor.Eu nu prajesc nimic in ulei,la tigaie,fac totul la cuptor:carne,chiftelute.Am probleme cu ficatul. De aceea vreau sa incerc si Dovleceii pane la cuptor,o reteta care am vazut-o ceva mai devreme pe site,la Rocsi_1612,ca mor dupa ei,dar pt. ca vreau sa evit prajelile nu am mai facut,dar nici nu m-a dus mintea sa incerc la cuptor. Acum gata cu vorbaria ! Sa trecem la treaba !

Ingrediente

  • 300 g fasole verde
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ardei Kapia de la borcan
  • 1 lingurita pasta rosii desfacuta in 100 ml apa(cine are bulion poate pune,dar mai reduce cantitatea de apa)
  • sare,piper,vegeta
  • marar

Mod de preparare

Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum).

Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul ingredientelor(sare,piper,vegeta,ardeiul,marar ,ceapa calita,usturoiul taiat feliute si pasta de rosii)si se transfera intr-un vas termorezistent cu capac.Trebuie sa aibe lichid cam pana aproape de jumatatea compozitiei.

Se da la cuptorul incins,la foc mic,30-45 min,pana se contopesc aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Fasole Verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Postat de Ksenya

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Iata cum se prepara Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri Fasolea se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert .Cand este gata, se...

Citeste continuarea

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spală, apoi se curăță și rupe în bucăți mărișoare. În vasul aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot se adaugă un strat de păstăi, apoi cubulețele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2011, 16:58
la 02.07.2011, 17:08
la 02.07.2011, 17:11
la 02.07.2011, 17:18
excelenta mancarica
la 02.07.2011, 17:32
Daca va place va rog executati !

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking