Salata Olga-Virginia

Postat de nico15 in Salate
7 Noi 2010 | 4717 vizualizari
Salata Olga-Virginia

Usoara si racoritoare

Ingrediente

  • ½ salata Italieneasca(de la Metro)
  • 5 frunze de salata normala
  • 2-3 ciuperci crude
  • 2-3 castraveti acri
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei portocaliu
  • 1 ceapa rosie
  • 1 fruct de kaki
  • 100-150 gr de prosciuto
  • 50 gr de muguri de pin

Dressing:

  • ulei de masline si juice-ul de la o lamaie

Mod de preparare

Salata se spala si se taie, ciupercile se curata se stropesc cu juice-ul de lamaie dupa care se taie in lamele foarte subtiri, se taie ceapa julien, ardeii in cubulete,castravetii acrii rondele si se aseaza peste salata. Feliile de prosciuto se frig pe grill(pe ambele parti) aproximativ 5-7 minute, dupa care se taie in bucati potrivite si se adauga in salata. Se adauga fructul de kaki, acesta este un fruct din Spania, foarte gustos si racoros are un gust deosebit si are culoarea portocalie. Aproape de sfarsit se pun in tigaie la prajit(fara ulei) mugurii de pin. Se sareaza si pipereaza si se adauga dressing-ul.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Olga-Virginia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata din icre de hering

Postat de merisor67

Salata din icre de hering

Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Scurgem bine de tot miezul de paine si il...

Citeste continuarea

Salata de vinete fara maioneza

Postat de Corina33

Salata de vinete fara maioneza

Se coc vinetele, se curata de coaja si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se toaca marunt, apoi se amesteca cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si uleiul. Se condimenteaza cu sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2010, 17:52
deci cum spuneam...nico poti scrie o intreaga carte cu salatele astea ale tale!!! delicios!!!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking