Sarmalute cu varza murata si afumatura

Postat de AlexandraOrdean in Mancaruri cu carne
22 Ian 2014 | 6443 vizualizari
Sarmalute cu varza murata si afumatura

Ingrediente

  • 2 capatani varza murata
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 100 ml bulion
  • 300 bg afumatura
  • untura de porc

Mod de preparare

Pregatim compozitia 

Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul.

Amestecam bine pana la omogenizare.

Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici.

De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor care e mai groasa.

Partea ramasa din capatana, adica frunzele cele mici, le tocam marunt.

Ungem o cratita cu untura de porc.

Pe partea de jos punem un strat de " taietura " (varza tocata marunt), carnea afumata, cimbru si marar.

Infasuram sarmalute si le asezam frumos in oala, nu prea inghesuite deoarece ele au nevoie de spatiu pentru fierbere.

Asezam un strat de sarmalute, "taietura", cimbru si marar, tot asa pana terminam ingredientele.

Deasupra adaugam bulionul.

Umplem cratita cu apa, astfel incat sa acopere compozitia.

Lasam la foc moderat aproximativ 90 minute.

Apasam din cand in cand sarmalutele in jos cu o lingura de lemn si scuturam putin de cratita de la manere pentru a evita arderea celor de jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza murata si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute traditionale moldovenesti

Postat de momo121

Sarmalute traditionale moldovenesti

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem...

Citeste continuarea

Sarmalute cu afumatura

Postat de Dya

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2014, 23:19
la 22.01.2014, 23:28
Motanel
la 23.01.2014, 00:08
imi plac vreau si eu
la 23.01.2014, 07:57
la 23.01.2014, 08:06

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking